Het is schoonspringster Celine van Duijn donderdag net gelukt om door te dringen tot de finale op de 10 metertoren. Ze eindigde in de halve eindstrijd als tiende. Een plek bij de beste twaalf was nodig voor een finaleplaats.

De 28-jarige Van Duijn kwam na vijf sprongen uit op een puntentotaal van 306,45. Van Duijn begon moeizaam met een score van 56,00, maar klom in het klassement door scores van 59,45, 65,60, 63,00 en 62,40.

Een dag eerder kwam de Amersfoortse in de voorronde uit op een totaal van 306,80. De Chinese Quan Hongchan plaatste zich met het hoogste puntentotaal voor de eindstrijd. Ze kwam uit op 415,65.

"Een medaille gaat me zeker niet lukken, daar spring ik niet goed genoeg voor. Ik ga voor vijf stabiele sprongen, want dat is de sleutel. En of ik nou twaalfde of achtste word, maakt me niet uit. Ik denk dat het al een hele prestatie is dat ik in de olympische finale sta", zei Van Duijn na afloop.

Er stonden in totaal achttien schoonspringsters in de halve finale. De finale is later op donderdag, om 8.00 uur (Nederlandse tijd).