Goedemiddag en welkom in dit liveblog. Mijn naam is Willem Haak en ik houd je vandaag op de hoogte van alle gebeurtenissen op de Olympische Spelen. Veel plezier!

Olympische Spelen · zaterdag 31 juli om 13:57
Zo komt er een einde aan deze olympische zaterdag. We zetten de belangrijkste resultaten nog even op een rij:

 • Kiran Badloe pakte de gouden medaille bij het windsurfen.
 • Nederland werd vierde bij de gemengde ploegwedstrijd bij het judo.
 • Inge Jansen plaatste zich voor de finale bij het schoonspringen.
 • Nederland eindigde als vierde bij de gemengde 4x400 meter estafette.
 • De hockeyvrouwen wonnen met 2-1 van Duitsland.
 • Nederland eindigde als zesde bij de 4x100 meter wisselslag.
 • De handbalvrouwen verloren 29-27 van Noorwegen.
 • Rachel Klamer, Maya Kingma, Jorik Van Egdom en Marco Van der Stel eindigden als vierde bij de estafette van de triatlon.
 • Nouchka Fontijn versloeg Tammara Thibeault en is door haar halve finaleplek zeker van een medaille.
Handbal · zaterdag 31 juli om 13:56
Het is voorbij! De Nederlandse handbalvrouwen verliezen van Noorwegen: 29-27.
Handbal · zaterdag 31 juli om 13:47
Nog zes minuten te spelen. Nederland en Noorwegen maken het ontzettend spannend. De Scandinavische vrouwen leiden met 27-26.
Handbal · zaterdag 31 juli om 13:33
Ook in de tweede helft gaat de wedstrijd gelijk op. Beide ploegen zijn enorm aan elkaar gewaagd. De tussenstand: Nederland 21-21 Noorwegen.
Handbal · zaterdag 31 juli om 13:04
Rust! Bij rust staan de Nederlandse handbalvrouwen met 16-13 achter tegen Noorwegen. Werk aan de winkel, dus.
Atletiek · zaterdag 31 juli om 12:58
Elaine Thompson-Hera won de 100 meter bij de vrouwen in 10.61, de op een na snelste tijd ooit gelopen. Ze prolongeerde daarmee haar olympische titel. Shelley-Ann Fraser-Price werd tweede, Shericka Jackson derde.
Handbal · zaterdag 31 juli om 12:52
Bij het handbal gaat het voorlopig gelijk op. De tussenstand: Nederland 9-11 Noorwegen.
Atletiek · zaterdag 31 juli om 12:40
Polen wint nipt voor de Domenicaanse Republiek. De VS wordt derde. Nederland loopt een nationaal record, maar het is niet genoeg voor een medaille. De ploeg eindigt als vierde.
Atletiek · zaterdag 31 juli om 12:39
Angela stort de laatste 150 meter in. Nederland wordt vierde.
Atletiek · zaterdag 31 juli om 12:39
Nog 150 meter..
Atletiek · zaterdag 31 juli om 12:39
Voorlopig eerste!!
Atletiek · zaterdag 31 juli om 12:38
Plek twee. De laatste 400 meter. Angela moet de medaille veiligstellen.
Atletiek · zaterdag 31 juli om 12:38
Bol begint aan de inhaalslag. Nederland ligt nu op plek twee.
Atletiek · zaterdag 31 juli om 12:37
Door met Femke Bol.
Atletiek · zaterdag 31 juli om 12:37
Ook Klaver loopt fantastisch, maar ze geeft de kop wel weg. Nederland ligt op de derde plek.
Atletiek · zaterdag 31 juli om 12:37
Bonevacia start goed. Nederland pakt de leiding. Het stokje gaat over.
Atletiek · zaterdag 31 juli om 12:36
We zijn onderweg!
Atletiek · zaterdag 31 juli om 12:35
Ieder land start met een man. Voor Nederland is het eerst de beurt aan Bonevacia.
Atletiek · zaterdag 31 juli om 12:34
De Nederlandse ploeg komt de baan op. Het viertal zwaait naar de camera's. Zit er een medaille in? We weten het over een paar minuten.
Atletiek · zaterdag 31 juli om 12:32
En daar is de aankondiging van de 4x400 gemengde estafette. De landen worden één voor één geïntroduceerd.
Handbal · zaterdag 31 juli om 12:31
Voor de Nederlandse handbalvrouwen is het duel met angstgegner Noorwegen ondertussen begonnen. Beide ploegen zijn al door, dus er staat weinig op het spel.
Atletiek · zaterdag 31 juli om 12:29
De toevoeging van Femke Bol, de snelste Nederlandse vrouw op de 400 meter, zal de estafetteploeg vast en zeker een boost geven in de jacht op een medaille.
Atletiek · zaterdag 31 juli om 12:27
De spanning bouwt zich op. Nog minder dan tien minuten. Gaat de estafetteploeg zometeen een medaille pakken?
Atletiek · zaterdag 31 juli om 12:25
Er starten bij de 4x400 meter gemengd zometeen niet de gebruikelijk acht, maar negen landen in de finale. Het team van wereldkampioen Verenigde Staten werd aanvankelijk gediskwalificeerd, maar na protest toch weer in de uitslag gezet en toegelaten tot de eindstrijd. Dat leverde weer protesten op van de andere deelnemende landen, maar de uitspraak wordt pas na afloop van de race verwacht.
Atletiek · zaterdag 31 juli om 12:19
Bol neemt zometeen de plaats in van Lisanne de Witte. Bonevacia, houder van het Nederlands record op de 400 meter, vervangt startloper Jochem Dobber. Het duo versterkt het Nederlandse team in de jacht op een medaille.
Atletiek · zaterdag 31 juli om 12:07
Ook Liemarvin Bonevacia gaat zometeen van start. Dit is de volledige Nederlandse opstelling voor finale van 4x400 meter gemengd van 14.35 uur:

 • Liemarvin Bonevacia
 • Lieke Klaver
 • Femke Bol
 • Ramsey Angela
Atletiek · zaterdag 31 juli om 12:06
Femke Bol doet zometeen alsnog mee aan de finale van de 4x400 meter gemengd. Aanvankelijk zou de 21-jarige renster niet meedoen, zodat ze energie kon besparen voor de rest van de Olympische Spelen. Nu blijkt Bol tóch te worden opgesteld. Het is enigszins verrassend. Nederland gaat vol voor de medaille.
Voetbal · zaterdag 31 juli om 12:01
Ajax-speler Antony heeft zich met Brazilië voor de halve finale geplaatst. De Zuid-Amerikanen waren in de kwartfinale met 1-0 te sterk voor Egypte. Middenvelder Matheus Cunha maakte in de 37e minuut het doelpunt in Saitama. Even daarvoor had Antony een gele kaart gekregen. De buitenspeler, die vorig seizoen in zijn eerste jaar bij Ajax in 32 competitiewedstrijden negen keer scoorde, werd door trainer André Jardine halverwege de tweede helft vervangen door Malcom. Brazilië treft in de halve eindstrijd Mexico of Zuid-Korea
Zeilen · zaterdag 31 juli om 11:53
Goed nieuws voor Bekkering en Duetz. De tweevoudig wereldkampioenen en zevende op de Spelen van Rio dachten aanvankelijk nog dat hun Braziliaanse concurrenten 1 punt minder hadden na twaalf races en daarmee leidden. Maar een diskwalificatie van de Amerikaanse zeilsters zorgde ervoor dat ook het Nederlandse duo op 70 uitkwam. De stand bovenaan de ranglijst is nu gelijk. Maandag staat de medalrace nog op het programma. Het is bij de 49er FX-klasse de bedoeling dat je met zo min mogelijk punten eindigt.
Olympische Spelen · zaterdag 31 juli om 11:46
Na de uitschakeling van Schoon en Stam hebben we een klein gat te overbruggen. Maar niet getreurd, want de olympische dag is nog niet ten einde. Om 14.30 uur staat voor de handbalvrouwen het topduel met Noorwegen op het programma. Even later volgt op de atletiekbaan de finale van de 4x400 gemengd. Om het allemaal nog wat mooier te maken liggen daar kansen op een Nederlandse medaille.
Beachvolleybal · zaterdag 31 juli om 11:39
Het olympische toernooi zit er voor Katja Stam en Raïsa schoon op. Lidy en Leila zijn in twee sets te sterk voor het Nederlandse duo: 17-21 en 17-21. Schoon en Stam mogen naar huis.
Beachvolleybal · zaterdag 31 juli om 11:26
Ongelooflijk: drie dagen na haar gouden tijdrit in Tokio heeft Annemiek van Vleuten net de Clasica San Sebastian gewonnen. Een nieuwe topprestatie.
Beachvolleybal · zaterdag 31 juli om 11:20
Slecht nieuws bij het beachvolleybal. De eerste set gaat namelijk naar Lidy en Leila: 17-21. Schoon en Stam zullen zich in de tweede helft moeten herpakken.
Judo · zaterdag 31 juli om 11:17
Maarten Arens, de bondscoach van de Nederlandse judoka's, is teleurgesteld dat de doelstelling voor de Olympische Spelen niet is behaald. Met de judoploeg werd ingezet op twee medailles, maar de magere oogst betreft uiteindelijk maar één plak; Sanne van Dijke pakte brons in de klasse tot 70 kilogram. "Dit is absoluut niet waar we voor kwamen. Ik ben ook echt teleurgesteld en ga er niet omheen draaien. Onze ambitie was namelijk twee medailles", zei Arens na de gemengde landenwedstrijd, de afsluiting van het olympische judotoernooi.
Beachvolleybal · zaterdag 31 juli om 11:10
In de eerste set gaat het voorlopig gelijk op. De stand: 11-11. Winnen Stam en Schoon vandaag alsnog, dan plaatst het Nederlandse duo zich alsnog voor de achtste finales.
Beachvolleybal · zaterdag 31 juli om 11:01
Katja Stam en Raïsa Stam strijden zometeen in de tussenronde voor hun laatste kans op deze Olympische Spelen. Hun duel met het duo Lidy/Leila uit Cuba gaat bijna beginnen.
Hockey · zaterdag 31 juli om 10:55
Einde! Nederland wint met 3-1 van Duitsland en gaat als groepswinnaar door naar de volgende ronde. In de kwartfinales is Nieuw-Zeeland aanstaande maandag de tegenstander.
Hockey · zaterdag 31 juli om 10:50
56' GOAL Nederland! 3-1

Welten speelt Matla mooi vrij. De topscorer van het toernooi omspeelt de Duitse keepster goed en maakt af. Het is een fraaie goal. Nederland gaat hier ook het laatste groepsduel winnen.
Hockey · zaterdag 31 juli om 10:48
55' Duitsland krijgt nog een strafcorner. Dit keer weet Koning het schot te keren. Het gaat vandaag niet vanzelf voor Nederland.