Badmintonners Selena Piek en Cheryl Seinen hebben zaterdag hun eerste wedstrijd in het vrouwendubbel gewonnen op de Olympische Spelen in Tokio. Het Nederlandse koppel was in drie sets te sterk voor de Canadezen Rachel Honderic en Kristen Tsai: 16-21, 21-14 en 21-15.

Piek en Seinen moeten het in de groepsfase verder opnemen tegen de als derde geplaatste Japanners Mayu Matsumoto en Wakana Nagahara en de Egyptiërs Doha Hany en Hadia Hosny.

Eerder op zaterdag kwam Piek ook in actie met Robin Tabeling in het gemengd dubbel. Ze gingen in drie sets onderuit tegen de Zuid-Koreanen Seo Seung-jae en Chae Yu-jung: 16-21, 21-15 en 10-21.

Voor Piek en Tabeling wordt het nu een lastige klus om de kwartfinales van het gemengd dubbelspel te bereiken. Zondag wacht een wedstrijd tegen de Chinese wereldkampioenen Zheng Siwei en Huang Yaqiong.

Piek en Tabeling sluiten de groepsfase af tegen de Egyptiërs Adham Hatem Elgamal en Doha Hany. Alleen de beste twee duo's van de poule plaatsen zich voor de kwartfinales.

Piek nam vijf jaar geleden in Rio de Janeiro al deel aan de Spelen. Zowel in het gemengd dubbel (groepsfase) als het vrouwendubbel (kwartfinale) veroverde ze geen medaille. Seinen en Tabeling maken hun olympisch debuut.