Goedendag en welkom bij dit liveblog. Mijn naam is Menno Waebeke en ik houd je vandaag op de hoogte van de eerste dag op de Olympische Spelen in Tokio. Veel plezier! 

  • Olympische Spelen
  • Openingsceremonie
KNVB-beker · over één dag
Daarmee komt een einde aan een enerverende bekeravond. Lees hier alles nog eens rustig terug!
NAC Breda-VVV · over één dag
NAC Breda wint na penalty's een heerlijke bekerthriller tegen VVV en plaatst zich voor de tweede ronde.
over één dag
Moise Adilehou scoort voor NAC! 1-0
Sven Braken scoort voor VVV! 1-1
Danny Bakker scoort voor NAC! 2-1
Brian Koglin mist voor VVV! 2-1
Boris van Schuppen scoort voor NAC! 3-1
Stan van Dijck scoort voor VVV! 3-2
Thom Haye scoort voor NAC! 4-2
Kees de Boer mist voor VVV! 4-2

NAC wint na penalty's!
NAC Breda-VVV · over één dag
NAC begint met het nemen van penalty's
NAC Breda-VVV · over één dag
Het laatste fluitsignaal klinkt. Penalty's moeten de beslissing brengen!
NAC Breda-VVV · over één dag
120' Nog een kans voor VVV om het toch nog voor de penaltyreeks te beslissen. Een inzet van Sven Braken wordt net op tijd geblokt en tot corner verwerkt.
NAC Breda-VVV · over één dag
Thom Haye zweept het publiek in Breda nog een keer op voor de absolute slotfase.
NAC Breda-VVV · over één dag
111' NAC is er wederom dichtbij. Uit een vrije trap van Haye kopt Danny Bakker maar net naast.
over één dag
Start tweede helft verlenging!

Valt er de komende vijftien minuten een beslissing, of moeten penalty's straks uitkomst bieden?
NAC Breda-VVV · over één dag
De eerste helft van de verlening zit erop, en nog geen steeds is er geen zinnig woord over te zeggen welke van deze twee ploegen de volgende ronde haalt.
NAC Breda-VVV · over één dag
103' Een enorme kans voor NAC om voor het eerst vanavond op voorsprong te komen. Moise Adilehou stuurt de bal vanaf de rand van het strafschopgebied keurig naar de hoek, maar heeft de pech dat zijn inzet de paal raakt.
NAC Breda-VVV · over één dag
100' Het initiatief ligt in de verlenging bij NAC, maar de beste kans is voor VVV. Kees de Boer schuift de bal van grote afstand rakelings naast.
over één dag
90' Start verlenging!

Het heerlijke bekeravondje in Breda gaat weer verder. Het kan weleens tegen middernacht lopen voordat we weten of NAC of VVV zich plaatst voor de tweede ronde.
NAC Breda-VVV · over één dag
Het is voor deze fans te hopen dat ze morgenvroeg niet vroeg op hun werk hoeven te zijn, want er komt een verlenging in Breda. Na prachtige goals van Yannick Leliendal (VVV) en Thom Haye (NAC) staat het na de reguliere speeltijd 1-1.
NAC Breda-VVV · over één dag
90' Zo lijkt er een verlenging in de maak, al gaat er wel een bord omhoog met daarop acht minuten extra tijd.
over één dag
89' GOAL NAC Breda! 1-1

Wat een formidabele gelijkmaker van NAC Breda! Thom Haye, die vanavond niet in de basis stond en na een uur spelen mocht invallen, schiet van buiten het strafschopgebied heerlijk in de kruising.
NAC Breda-VVV · over één dag
84' Daar was NAC wel heel dicht bij de gelijkmaker. Na een scrimmage voorkomt de paal een eigen doelpunt van VVV'er Tristan Dekker.
Kozakken Boys-Telstar · over één dag
Telstar heeft zichzelf overwerk bezorgd, maar stapt uiteindelijk wel met een overwinning van het veld in Werkendam. De ploeg van Andries Jonker verspeelde in blessuretijd een voorsprong tegen Kozakken Boys, maar slaat in de verlenging alsnog toe: 1-2. Telstar beëindigt het duel na een rode kaart voor Glynor Plet wel met tien man.
NAC Breda-VVV · over één dag
72' VVV laat de kans liggen om de wedstrijd in het slot te gooien. Joeri Schroijen komt alleen af op het doel van NAC, maar aanvoerder Nick Olij blijft goed naar de bal kijken en redt uitstekend.
NAC Breda-VVV · over één dag
63' Zo dicht is NAC nog niet bij de gelijkmaker geweest. Invaller Velanas kopt snoeihard in, maar de redding van Van Crooy is uitstekend.
Kozakken Boys-Telstar · over één dag
Mogelijk valt de ellende voor Trevor Doornbusch mee, want Tom Overtoom zet Telstar aan het eind van de eerste helft van de verlenging op 1-2.
Kozakken Boys-Telstar · over één dag
NAC Breda en VVV-Venlo zijn begonnen aan de tweede helft. Door de beauty van Leliendal leiden de Limburgers in het Rat Verlegh Stadion met 0-1.
Kozakken Boys-Telstar · over één dag
Wordt Kozakken Boys na Spakenburg en DVS'33 de derde amateurclub die gaat stunten vanavond. De ploeg uit Werkendam trok tegen Telstar in de 93e minuut de stand gelijk (1-1) en is nu begonnen aan een verlenging.
KNVB-beker · over één dag
De uitslagen van de wedstrijden die om 20.00 uur waren begonnen:

ASWH-Heracles Almelo 1-3
ACV Assen-MVV 0-3
DVS'33-FC Eindhoven 2-1
FC Volendam-FC Emmen 0-3
PEC Zwolle-De Graafschap 4-1
Roda JC-FC Den Bosch 2-1
Spakenburg-FC Dordrecht 3-0
Sparta Nijkerk-ADO Den Haag 0-2
over één dag
FC Dordrecht en FC Eindhoven zetten zichzelf lelijk voor schut vanavond. Dordrecht verliest met maar liefst 3-0 bij Spakenburg, Eindhoven gaat in Ermelo roemloos met 2-1 onderuit bij DVS'33.
over één dag
90+2' GOAL Heracles! 1-3

Heracles stelt in de slotfase de overwinning veilig door het tweede doelpunt vanavond van Rai Vloet. PEC Zwolle maakt er tegen De Graafschap zelfs 4-1 van en haalt opvallend eenvoudig de tweede ronde.
over één dag
90' GOAL Roda JC! 2-1

Ook in Kerkrade lijkt er geen verlenging te komen. Dylan Vente zet in de laatste minuut de thuisploeg, die bij rust nog met 0-1 achter stond, op voorsprong. ADO maakt er 0-2 van bij Sparta Nijkerk en FC Emmen vergroot de voorsprong bij FC Volendam: 0-3.
over één dag
87' GOAL Heracles! 1-2

Heracles lijkt dan toch met de schrik vrij te komen in Hendrik-Ido-Ambacht. Door een eigen doelpunt bij de thuisploeg komt de nummer dertien van de Eredivisie vlak voor tijd op voorsprong.
Sparta Nijkerk-ADO Den Haag · over één dag
75' ADO Den Haag heeft het zwaar bij Sparta Nijkerk, maar lijkt te ontsnappen aan een verlenging. Thomas Verheydt maakt er een kwartier voor tijd 0-1 van. Intussen komt De Graafschap een beetje terug tegen PEC Zwolle: 3-1.
over één dag
81' GOAL FC Emmen! 0-2

FC Emmen gaat een knappe overwinning boeken bij de koploper van de Keuken Kampioen Divisie. De Fin Jasin-Amin Assehnoun maakt er 0-2 van.
over één dag
33' GOAL VVV! 0-1

Wat een spectaculair doelpunt van Yannick Leliendal! De verrassend in de basis gestarte negentienjarige speler knalt de bal van afstand in de kruising.
PEC Zwolle-De Graafschap · over één dag
Een mooie avond voor PEC Zwolle, dat een op papier lastige wedstrijd makkelijk gaat winnen.
over één dag
62' GOAL PEC Zwolle! 3-0

PEC-trainer Art Langeler gelooft waarschijnlijk zijn eigen ogen niet. Waar zijn ploeg in tien Eredivisie-wedstrijden pas vier keer scoorde, vallen de goals tegen De Graafschap als rijpe appelen. Dean Huiberts maakt er 3-0 van.
over één dag
57' GOAL ASWH! 1-1

Hangt er een stunt in de lucht in Hendrik-Ido-Ambacht? Na een klein uur spelen trekken de amateurs de stand gelijk tegen Eredivisie-club Heracles. Luuk Admiraal maakt er 1-1 van.
over één dag
54' GOAL FC Emmen! 0-1

De koploper van de Keuken Kampioen Divisie komt thuis op achterstand tegen de nummer vier. Rui Mendes scoort namens FC Emmen.
over één dag
51' GOAL Roda JC! 1-1

De Limburgers komen goed uit de kleedkamer. Uit een corner wordt in eerste instantie nog de lat geraakt, maar uit de rebound slaat Dailon Livrammento alsnog toe.
over één dag
52' GOAL PEC Zwolle! 2-0

De hekkensluiter van de Eredivisie lijkt wel verder te gaan in het bekertoernooi. Luka Adzic maakt er vroeg in de tweede helft 2-0 van.
DVS'33-FC Eindhoven · over één dag
DVS'33 schiet uit de startblokken en komt verrassend op 2-0 tegen FC Eindhoven, dat net als FC Dordrecht dreigt af te steven op een nederlaag bij een amateurclub.
over één dag
Bij alle 20.00 uur-wedstrijden is de tweede helft begonnen.
NAC Breda-VVV · over één dag
Ook de late wedstrijd is begonnen. NAC en VVV, beide bezig aan een teleurstellend seizoen in de Keuken Kampioen Divisie, azen op een plaats in de tweede ronde van het bekertoernooi.
KNVB-beker · over één dag
De ruststanden van de 20.00 uur-duels:

ACV Assen-MVV 0-2
ASWH-Heracles 0-1
DVS'33-FC Eindhoven 1-0
FC Volendam-FC Emmen 0-0
Kozakken Boys-Telstar 0-1
PEC Zwolle-De Graafschap 1-0
Roda JC-FC Den Bosch 0-1
Spakenburg-FC Dordrecht 3-0
Sparta Nijkerk-ADO Den Haag 0-0
Spakenburg-FC Dordrecht · over één dag
Voor FC Dordrecht dreigt het een hele pijnlijke avond te worden. De hekkensluiter uit de Keuken Kampioen Divisie staat bij rust met 3-0 achter tegen Spakenburg, dat in de Tweede Divisie toch ook niet aan een geweldig seizoen bezig is.