Simona Halep heeft maandagavond bekendgemaakt dat ze niet fit genoeg is om vanaf volgende maand mee te doen aan de Olympische Spelen. De Roemeense is niet op tijd hersteld van een slepende kuitblessure.

De 29-jarige Halep raakte vorige maand in de tweede ronde van het prestigieuze graveltoernooi in Rome geblesseerd. De nummer drie van de wereld moest zich al afmelden voor Roland Garros en Wimbledon en nu blijken ook de Olympische Spelen in Tokio niet haalbaar.

"Niets maakt me trotser dan Roemenië vertegenwoordigen, maar helaas heb ik meer tijd nodig om van mijn kuitblessure te herstellen", schrijft Halep op Twitter. "Het is ongelooflijk moeilijk te verteren dat ik na Roland Garros en Wimbledon ook de Spelen moet missen, maar ik ben vastbesloten om sterker terug te komen."

Halep is niet de eerste wereldtopper die een streep zet door deelname aan de Olympische Spelen. Serena Williams maakte afgelopen weekend bekend dat ze voor het eerst sinds 2004 niet mee zal doen aan het grootste sportevenement ter wereld.

Bij de mannen lieten Rafael Nadal en Dominic Thiem al weten dat ze niet naar de Olympische Spelen gaan. Roger Federer is er mogelijk ook niet bij; de 39-jarige Zwitser laat zijn deelname afhangen van zijn fysieke gesteldheid na Wimbledon.

Het olympisch tennistoernooi wordt van 24 juli tot en met 1 augustus gehouden op het Ariake Tennis Park in Tokio, waar hardcourt ligt.