Alles over de Olympische Spelen van 2020

Alles over de Olympische Spelen van 2020
Lees hier alles over de Olympische Spelen van 2020 in Tokio. Volg het laatste nieuws over de Nederlandse sporters, het programma en de medaillespiegel.

Medaillespiegel Olympische Zomerspelen

Bij de Olympische Spelen draait alles uiteindelijk om medailles. Die worden allemaal bijgehouden in een overzicht: de medaillespiegel. Vier jaar geleden bij de Spelen in Rio de Janeiro pakte Nederland negentien medailles en eindigde ons land als elfde in de medaillespiegel met acht keer goud, zeven keer zilver en vier keer brons. De Verenigde Staten voerden de lijst aan met in totaal 121 plakken, waarvan 46 gouden. In 2000 vestigde de Nederlandse equipe in Sydney een record met 25 medailles, waarvan liefst twaalf gouden.

Voetbaltoernooi begint vóór openingsceremonie

Het voetbaltoernooi op de Olympische Spelen begint opvallend genoeg al vóór de officiële opening. De eerste duels bij de vrouwen worden al 22 juli gespeeld, terwijl de mannen een dag later in actie komen. De openingsceremonie is op 24 juli. Twee speelsteden liggen bovendien ver van Tokio: Sendai en Sapporo. Die laatste stad ligt op het eiland Hokkaido. Ook honk- en softbal wordt al eerder gespeeld. Daarvan zijn de eerste wedstrijden eveneens al op 22 juli.

Holland Heineken House

Net als bij veel voorgaande Olympische Spelen worden Nederlandse medaillewinnaars uitgebreid gehuldigd. Dat gebeurt onder meer in het Holland Heineken House, waar Nederlandse fans en sporters samenkomen. De atleten krijgen op het podium een speciaal aandenken. Het Holland Heineken House bestaat al sinds 1992.

Programma Olympische Spelen

Openingsceremonie: 24 juli (13.00-16.00)
Sluitingsceremonie: 9 augustus (13.00-16.00)

Data belangrijkste sporten

Voetbal: 22 juli-8 augustus
Roeien: 24-31 juli
Wegwielrennen: 25-26 juli en 29 juli
Judo: 25 juli-1 augustus
Zwemmen: 25 juli-2 augustus
Tennis: 25 juli-2 augustus
Turnen: 25 juli-4 augustus
Volleybal: 25 juli-9 augustus
Waterpolo: 25 juli-9 augustus
Zeilen: 26 juli-5 augustus
BMX: 30-31 juli
Atletiek: 31 juli-8 augustus
Baanwielrennen: 3 augustus-9 augustus

De Olympische Zomerspelen op NU.nl

NU.nl doet tijdens de Olympische Spelen in Tokio verslag van alle sporten waarin Nederlandse atleten actief zijn én natuurlijk de andere belangrijkste gebeurtenissen. Dat gebeurt via nieuwsberichten, achtergrondverhalen, video's, interviews en natuurlijk onze liveblogs. Vanwege het tijdverschil met Tokio, waar het zeven uur later is, zal dit regelmatig 's nachts gebeuren. De sporten zijn natuurlijk ook via de NOS, Eurosport en het Belgische Sporza te zien.
Tip de redactie