NEW YORK - Meer dan driehonderd Occupy-betogers die tijdens demonstraties in New York werden opgepakt moeten deze week voor de rechter in New York verschijnen.

In totaal zijn bij de Occupy-protesten in New York al meer dan duizend mensen gearresteerd.

Volgens de advocaten van de demonstranten moeten onder andere 166 mensen die in oktober op de Brooklyn Bridge werden aangehouden woensdag in de rechtbank verschijnen.

Ongeveer eenzelfde aantal mensen moet zich donderdag en vrijdag bij de rechter melden. De meeste mensen werden aangehouden wegens wanordelijk gedrag.

In Baltimore heeft de oproerpolitie dinsdag een kampement van Occupy-betogers in een openbaar park ontruimd, zei een politiewoordvoerder.

De ontruiming verliep vreedzaam en er werden geen arrestaties verricht. "De hele gebeurtenis was goed georganiseerd, wat veel zegt over onze relatie met Occupy", aldus de politiewoordvoerder. "Alles verliep vreedzaam."

Recht

De burgemeester van Baltimore, Stephanie Rawlings-Blake, zei in een verklaring dat de stad het recht om te demonstreren hoog in het vaandel heeft staan, maar dat er in openbare parken niet langdurig gekampeerd kan worden.

"Dit gaat niet om de boodschap", aldus Rawlings-Blake. "We begrijpen de boodschap. Het is een boodschap waar ik me in kan vinden en waar het land zich in kan vinden. Ik begrijp dat mensen strijden voor meer banen, maar we moeten het openbare park respecteren."

Alle over Occupy in ons nieuwsdossier