AMSTERDAM - Burgemeester Eberhard van der Laan van Amsterdam heeft donderdag contact gehad met ondernemers op en rond het Beursplein, over de overlast die het Occupykamp daar veroorzaakt. 

Van der Laan noemde het gesprek na afloop ''respectvol en genuanceerd'', aldus een woordvoerder.

De burgemeester zat met een delegatie van vijf afgevaardigden namens de betrokken ondernemers om de tafel om hun ervaringen en klachten aan te horen. De winkeliers lieten Van der Laan weten dat de overlast van het actiekamp steeds zichtbaarder wordt en de sfeer op het plein 's avonds vaak slechter wordt.

De burgervader zegde de ondernemers toe hun ervaringen over te brengen naar de actievoerders, wanneer hij begin volgende week met hen om de tafel zit. De ondernemers hebben niet van de burgemeester geëist de Occupiers een harde deadline te geven.

Ondernemers

Eerder spraken ondernemers in de hoofdstad zich uit tegen het tentenkamp. ''We vinden dat ze hun statement hebben kunnen maken. Nu is het tijd om de boel in te pakken'', aldus René Wildeman, directeur van hotel De Roode Leeuw, vorige week.

De eigenaar van het café van de Beurs van Berlage liet al weten dat zijn onderneming dagelijks 1000 euro misloopt door het Occupykamp voor zijn deur.

Alle berichten over de Occupy-protesten