De Limburgse omroep L1 heeft mogelijk tegen de regels in een bonus uitgekeerd aan directeur Rob Stevens. Stevens kreeg wegens goede prestaties 26 duizend euro extra toegeschoven, maar volgens de Wet normering topinkomens (WNT) mogen bestuurders uit de publieke en semipublieke sector helemaal geen bonus ontvangen.

Het Commissariaat voor de Media (CvdM) onderzoekt de zaak, schrijft de Volkskrant donderdag.

Als de omroeptoezichthouder inderdaad beslist dat de bonus niet vergeven had mogen worden, moet Stevens het bedrag terugbetalen. L1 wilde Stevens belonen omdat de omroep op een nettoresultaat van 640 duizend euro uitkwam. In de begroting was van 286 duizend euro uitgegaan.

RTV Utrecht

Stevens kreeg over heel vorig jaar 191,8 duizend euro. Van de regionale bestuurders kreeg alleen Paul van der Lugt van RTV Utrecht met 192,6 duizend euro meer, blijkt uit onderzoek van de krant. Daarbij zijn ook de pensioenbijdrage en onkosten meegeteld.

Omroepbestuurders mogen vanaf 1 januari niet meer dan 169.425 duizend euro salaris verdienen, exclusief pensioenbijdrage en onkosten.

Dat is evenveel als een minister. Zes omroepbestuurders zitten boven die grens. De directeuren mogen hun salaris vier jaar behouden en moeten dan in drie jaar afbouwen. De Wet normering topinkomens geldt sinds 2011.