IT'ers zijn moeilijk te vinden door recruiters, omdat zij soms helemaal niet gevonden willen worden.

Dat zegt Gian Zandonà, directeur van Monsterboard Nederland, in een gesprek met NU.nl. "Het zijn vakmensen, die gewoon hun werk goed willen doen. Het is voor hen niet relevant om hun professionele informatie bij te werken."

Vorige week liet de carrièresite weten Talentbin in Nederland te lanceren, een soort Google dat IT'ers opspoort door allerlei sociale netwerken af te schuimen. De gevonden informatie wordt verzameld in een database om zo een uitgebreid profiel op te bouwen.

Talentbin bestaat 2,5 jaar, maar is eerder dit jaar overgenomen door Monsterboard. Oorspronkelijk was het bedrijf alleen actief rond San Francisco, maar inmiddels opereert Talentbin wereldwijd.

Recruiters kunnen zo makkelijker schaars IT-talent opsporen. De zoekmachine geeft toegang tot zo’n honderd miljoen profielen, een aanvulling op de 25 miljoen beschikbare kandidaten die in de database van Monster zijn opgeslagen.

Artsen en accountants

"Het zijn nu alleen IT'ers, morgen zijn het misschien artsen, accountants, designers of social engineers", aldus Zandonà. "Daarvoor kunnen we dan dezelfde technologie gebruiken."

Hoewel via Talentbin geschikte kandidaten gevonden kunnen worden, moeten recruiters vervolgens zelf aan de slag. "Zij moeten de persoon eerst goed begrijpen en niet lastigvallen met vijf e-mails. Wellicht moeten ze hem zelfs eerst een tijdje met rust laten, of via een ander platform benaderen. Het blijft mensenwerk", licht Zandonà toe.

Naast Talentbin kondigde Monsterboard ook de dienst Monster Twitter Cards aan, waarmee recruiters het bereik van vacatures via social media kunnen vergroten. Daarnaast werd onlangs een nieuw communicatieplatform gelanceerd.

Innoveren

"De wereld is veranderd, we moeten mee veranderen", verklaart Zandonà de wijzigingen. "Er zijn veel meer vacaturesites, sociale media, nieuwe technologieën en nichesites. Monsterboard moet blijven innoveren."

"We willen dat kandidaten alle vacatures van Nederland bij ons vindt en dat tegelijkertijd de recruiter alle kandidaten via Monsterboard kan vinden. Daarbij is het belangrijk de balans tussen het aantal werkzoekenden en vacatures te bewaren", aldus Zandonà.

De directeur deelt de vaststelling van het Centraal Bureau voor de Statistiek, dat onlangs liet weten dat de arbeidsmarkt "voorzichtig herstel" laat zien.

"Sinds november 2013 is er volgens onze gegevens een verbetering zichtbaar in het aantal online vacatures. Vanaf maart 2014 is er in sommige sectoren zelfs een explosieve groei te zien", zo concludeert Zandonà. "Dat geldt met name voor branches als techniek, export en logistiek."