Financieel directeur Michel Cup blijkt eind vorige maand te zijn vertrokken bij DE Master Blenders 1753, het bedrijf dat opgaat in Jacobs Douwe Egberts.

Dat bevestigt een woordvoerder van het bedrijf maandag na berichtgeving in Het Financieele Dagblad. Een reden voor het vertrek wil het Nederlandse koffiebedrijf niet geven.

Cup was sinds 2011 financieel directeur en wordt opgevolgd door Fabien Simon.

Cup speelde volgens de woordvoerder 'een belangrijke rol bij de oprichting van ons bedrijf als een speler in de wereldwijde koffiemarkt'.

Simon is echter een 'gekwalificeerde opvolger'. Hij heeft meer dan twintig jaar ervaring heeft in leidinggevende en financiële rollen. Simon was hiervoor financieel directeur bij voedingsmiddelenbedrijf Mars. 

Turbulent

Cup was financieel directeur in een turbulente periode voor Douwe Egberts. Het bedrijf ging in 2012 naar de beurs, maar werd een jaar later overgenomen door de Duitse investeerder Joh. A. Benckiser (JAB). Onder zijn leiding werden ook twee reorganisaties doorgevoerd waarbij in totaal 164 mensen werden ontslagen. 

Naast het vertrek van Cup werd maandag ook duidelijk dat Bart Becht, de beoogde president-commissaris van Jacobs Douwe Egberts, een nieuwe baan heeft. De Nederlander wordt tijdelijk topman van het Franse cosmeticabedrijf Coty, waar hij al sinds 2011 voorzitter van de raad van commissarissen was.

Coty

Coty is onder meer eigenaar van parfummerken Davidoff en David Beckham. Het Franse bedrijf was tot juni vorig jaar eigendom van de Duitse investeerder Joh. A. Benckiser, die in september vorig jaar ook eigenaar werd van Douwe Egberts.

De woordvoerder van het koffiebedrijf kon maandag niet zeggen of Becht aanblijft bij DE als president-commissaris.