Daan van Doorn is donderdagavond afgetreden als voorzitter van de raad van commissarissen van het Zeeuwse energiebedrijf Delta. .

Hij kwam tot dat besluit omdat hij onvoldoende draagvlak voelde voor zijn positie bij de provinciale partijen, zo meldt hij in een verklaring. De provincie Zeeland is de grootste aandeelhouder van Delta

De Statenfracties waren ontstemd over een interview van algemeen directeur Arnoud Kamerbeek in Het Financieele Dagblad, waarin hij vorige week aankondigde afvaldochter Indaver te verkopen.

Ook de communicatie van Van Doorn met aandeelhouders was een punt van kritiek, zo schreef de Zeeuwse krant PZC. Het besluit zou 6 oktober in een besloten vergadering worden aangekondigd.

Geen fouten

Kamerbeek en Van Doorn zeiden maandag dat ze geen fouten hebben gemaakt. Alle regels over communicatie tussen bedrijf en aandeelhouders waren volgens de twee nageleefd. Bovendien was naar buiten treden over Indaver noodzakelijk om speculaties over de stabiliteit van Delta te voorkomen.

Er waren volgens de krant voortekenen dat de Statenfracties vrijdag een motie zouden indienen voor het vertrek van Van Doorn of de gehele raad van commissarissen, maar Van Doorn heeft het niet zover laten komen.

De raad van commissarissen houdt toezicht op de directie van Delta. Of het opstappen van Van Doorn consequenties heeft voor de positie van Kamerbeek is nog onduidelijk.