De Italiaanse belastingdienst heeft een tot nu toe onbekend luxehotel 'ontdekt' dat sinds de opening vijf jaar geleden nog nooit belasting heeft betaald. 

Voor het lommerrijke viersterrenhotel met zwembad, groot park en luxe suites wordt wel uitgebreid reclame gemaakt op internet.

Ook zijn op recensiesites goede beoordelingen achtergelaten door mensen die in het hotel in de heuvels van het Piemontese Casale Monferrato hebben gelogeerd.

Dit heeft het Italiaanse persbureau ANSA maandag gemeld. De directeur van het hotel is afkomstig uit Noord-Europa. Ook alle andere medewerkers zijn buitenlanders en werken zwart.

Volgens de Italiaanse publieke omroep RAI had het hotel een omzet van circa 1,3 miljoen euro. Bij het beheer van het hotel waren drie bedrijven betrokken met dezelfde eigenaar.

Geen boekhouding

Volgens de onlinekrant Nuovasocietà heeft de fiscale recherche in de burelen van het hotel geen enkele boekhouding aangetroffen.

Het hotel had ook geen tapvergunning en horecavergunning voor de verkoop van levensmiddelen. De fiscale recherche kwam de fraude op het spoor in het kader van de operatie Black Resort.