Bij onderhandelingen tussen FNV Bondgenoten en vervoerdersclub TLN is woensdag resultaat geboekt. 

TLN heeft een loonsverhoging van twee procent voorgesteld voor 2015, waar de bond al maandenlang voor drie procent pleit. De partijen hebben overeenstemming bereikt over het tegengaan van schijnzelfstandigheid. 

Het overleg tussen FNV Bondgenoten en Transport en Logistiek Nederland (TLN) zit al maanden muurvast.

Voordat het overleg plaatsvond nam TLN van een groep chauffeurs 8700 handtekeningen in ontvangst voor een loonsverhoging van drie procent. TLN biedt nu een loonsverhoging van twee procent aan per 1 januari 2015, en 1 januari 2016 nog eens twee procent. 

TLN wil ook een lagere beloning van overwerk en werken op zaterdag. In ruil hiervoor heeft de vereniging voorgesteld een normale werkweek en nachtdiensten beter te betalen. Onderhandelaar van FNV Bondgenoten Egon Groen wil omwille van het onderhandelingsproces niet inhoudelijk reageren op de voorstellen van TLN. 

Wel vindt Groen de overeenstemming over het aanpakken van schijnzelfstandigheid, waarbij arbeidsrechten worden ontweken door een werknemer aan te voeren als zzp'er, een stap in de goede richting. Op 7 oktober gaan de onderhandelingen verder.