De Franse vliegeniersvakbond SNPL verzet zich op voorhand tegen de reorganisatieplannen waar Air France aan werkt. 

De bond waarschuwde donderdag dat de piloten van de luchtvaartmaatschappij tussen 15 en 22 september mogelijk staken uit protest tegen de verwachte ingrepen, die moeten helpen een einde te maken aan de aanhoudende verliezen op korte tot middellange routes.

Moederbedrijf Air France-KLM broedt op een nieuwe groeistrategie voor de komende jaren. Waarschijnlijk gaat die gepaard met een stevige herschikking van de Europese activiteiten, zodat die de concurrentie van prijsvechters beter het hoofd kunnen bieden.

Naar verwachting komt het luchtvaartconcern medio september met meer details. Air France liet donderdag weten dat de precieze gevolgen voor het personeel voor eind oktober duidelijk moeten worden.

Air France wil onder meer de routes die geen passagiers aanleveren voor intercontinentale vluchten vanaf Parijs onder één dak brengen met die van prijsvechter Hop.

Directeur Lionel Guérin van die vorig jaar opgerichte budgetdochter krijgt vanaf 8 september de leiding over die operatie. Adjunct-directeur Florence Parly, die tot dusver verantwoordelijk was voor de herstructurering van het regionale netwerk van Air France, verlaat het bedrijf op diezelfde datum