Zalando heeft in het eerste halfjaar winst weten te boeken. De inkomsten voor belastingen en rente (EBIT) kwamen uit op twaalf miljoen euro, tegen een min van 72 miljoen euro een jaar eerder. 

Dat heeft het Duitse webwinkelbedrijf donderdag bekendgemaakt.

De EBIT-winstmarge kwam uit op 1,2 procent. Vorig jaar stond die nog in het rood met -8,9 procent. In de kernmarkten, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland, werd een winstmarge van 4,6 procent behaald.

De positieve EBIT-marge is volgens bestuurslid Rubin Ritter 'een groot succes'. "Historisch gezien waren onze prestaties in het eerste halfjaar altijd zwakker dan in de tweede helft." 

Zalando bevestigde daarnaast het bericht van juli dat het bedrijf voor het eerst meer dan een miljard euro omzet heeft behaald in het eerste halfjaar. Na een stijging van bijna dertig procent bedroeg de omzet namelijk 1,05 miljard euro. 

Het nog niet beursgenoteerde bedrijf maakte geen nettoresultaten bekend. In het persbericht werd met geen woord gerept over een aanstaande beursgang. Verwacht wordt dat het bedrijf hier snel een mededeling over zal doen.