Whatsapp wint 100 miljoen gebruikers in vier maanden

Chat-app Whatsapp heeft 600 miljoen maandelijks actieve gebruikers. Dat aantal is in vier maanden tijd met 100 miljoen gegroeid.

Jan Koum, voormalig ceo van Whatsapp en inmiddels hoofd van hetzelfde team binnen Facebook, maakte de cijfers maandag bekend op Twitter.

Eind april overschreed Whatsapp de grens van 500 miljoen maandelijks actieve gebruikers. Ten tijde van de overname door Facebook, in februari, lag het gebruikersaantal nog rond de 450 miljoen.

Na de aankondiging van die overname zei een derde van de Whatsapp-gebruikers die werden ondervraagd in een onderzoek van NU.nl dat ze zouden stoppen met het gebruik van de dienst. De app blijft echter onverminderd hard groeien.

Concurrenten

Na Whatsapp lijkt het Chinese Wechat de grootste berichten-app te zijn, met ruim 400 miljoen actieve gebruikers. Ook de Japanse app Line heeft meer dan 400 miljoen gebruikers, maar in dat geval gaat het enkel om geregistreerde gebruikers, die niet allemaal actief zijn.

"Actieve en geregistreerde [gebruikers] zijn heel verschillende soorten getallen", zegt Koum daarover in zijn tweet.

Vooralsnog heeft Facebook nog geen duidelijke stappen gezet om Whatsapp en het sociale netwerk dichter bij elkaar te brengen. Onlangs forceerde Facebook veel gebruikers juist om over te stappen op Facebook Messenger, een andere berichten-app van het bedrijf.

Waarom betaalde Facebook 19 miljard dollar voor Whatsapp?

Hoe is Whatsapp ontstaan en wie zijn de oprichters?

Lees meer over:

NUwerk

Tip de redactie