De Franse economie is in het tweede kwartaal opnieuw gestagneerd ten opzichte van het voorgaande kwartaal. Dat meldde het Franse statistiekbureau donderdag.

Daarmee vertoonde de op een na grootste economie van de eurozone voor het tweede achtereenvolgende kwartaal geen groei of krimp. Die ontwikkeling viel tegen; economen voorspelden gemiddeld een groei met 0,1 procent.

De Franse economie was vorig kwartaal wel 0,1 procent groter dan een jaar eerder. Hier werd op een plus van 0,3 procent gerekend.

Tekortdoel

Frankrijk zal er door de tegenvallende economische groei niet in slagen zijn overheidstekort dit jaar zo sterk terug te dringen als eerder werd beloofd. Dat stelde de Franse minister van Financiën Michel Sapin donderdag in de Franse krant Le Monde.

''Door de matige groei en de tekortschietende inflatie zal Frankrijk zijn doel voor het overheidstekort dit jaar niet halen'', schreef de minister in een ingezonden stuk in de krant. Aangezien Frankrijk niet als enige in die situatie zit, moet het Europese beleid worden bijgesteld, stelde hij. ''Het tempo waarin tekorten worden teruggebracht moet worden aangepast aan de economische omstandigheden.''