Kellogg, de maker van Corn Flakes, Pringles en Keebler Cookies, is de tweede voedselgigant die flinke stappen zet om de uitstoot van broeikasgassen terug te dringen in haar productieketen. 

Dit meldde hulporganisatie Oxfam Novib woensdag. Eerder kondigde het internationale levensmiddelenbedrijf General Mills vergelijkbare plannen aan.

Het besluit is een reactie op een grote internationale campagne van Oxfam Novib, waarbij ruim 230.000 mensen voedselbedrijven in een petitie hebben opgeroepen om klimaatverandering tegen te gaan.

''Het is geweldig nieuws dat Kellogg ook koploper wil zijn in de strijd tegen klimaatverandering, die juist mensen in de armste landen het hardst treft'', zegt Tom van der Lee, directeur campagnes van Oxfam Novib. ''Kellogg geeft hiermee een duidelijk signaal af aan overheden en de voedsel- en landbouwsector over de reële dreiging van klimaatverandering.''

Kellog wil onder meer de uitstoot in de landbouwproductie aanpakken en vanaf 2020 de ontbossing per saldo tot nul terugbrengen.