Neverland, het landgoed dat eigendom was van Michael Jackson, komt op de markt.

Dat melden Bloomberg en Forbes. Miljardair Tom Barrack, die de ranch in 2007 voor 23,5 miljoen dollar kocht met investeringmaatschappij Colony Capital, wil Neverland te koop zetten omdat de vastgoedmarkt weer is aangetrokken.

"Wij hebben de afgelopen jaren voor dit onvervangbare landgoed gezorgd en zijn er trots op dat het zijn originele elegantie weer terug heeft", aldus Barrack, die wil dat Neverland een 'eerbetoon aan Michael Jackson blijft'. Wat de vraagprijs wordt, wil hij niet zeggen.

De nalatenschap van de King of Pop is niet blij met het nieuws. "Wij zijn gefrustreerd, diep teleurgesteld en verdrietig dat het zover moet komen", aldus een woordvoerder. "Jammer genoeg heeft Michael de zeggenschap over Neverland verloren toen hij nog leefde als gevolg van het advies van een voormalige manager."

Na de dood van Jackson in 2009 werd veel gesproken over wat er met Neverland, dat in het Californische Los Olivos ligt, zou moeten gebeuren. Sommigen zien er graag een museum à la Graceland komen, maar dat is volgens Barrack lastig omdat de grond bestemd is voor landbouwdoeleinden.

Neverland opende in 1988 zijn deuren als privépretpark en woning van de King of Pop. De ranch is vernoemd naar het fantasie-eiland van Peter Pan, waar kinderen nooit opgroeien.