Werknemers zullen zich de dag na de halve finale van het WK voetbal niet massaal ziekmelden. Dit voorspellen ArboNed en ArboUnie.

Hooguit zal een enkele werknemer een uurtje later op het werk komen.

Volgens de arbodiensten hebben werknemers onderling en met hun werkgevers goede afspraken gemaakt om donderdag het werk gewoon weer op te pakken.

Het ziekteverzuim blijft vermoedelijk beperkt doordat er regelingen zijn getroffen om wat later te beginnen en diensten worden geruild met collega's.

Een woordvoerster van ArboNed zegt bij vorige sportevenementen ook geen stijging in het ziekteverzuim te hebben waargenomen.

Nacht

Dat de wedstrijd tegen Argentinië pas om 22.00 uur begint, speelt volgens ArboNed geen rol. Tijdens de Olympische Spelen werd er soms midden in de nacht gesport en het ziekteverzuim bleef toen ook rond het gemiddelde van 3,8 procent, aldus de zegsvrouw.

Ook de Verzuimbarometer van softwareleveranciers Unit 4 en i-Signaal heeft op de dagen nadat het Nederlands elftal had gespeeld geen grote pieken laten zien. De graadmeter meet het ziekteverzuim in Nederland tijdens WK's.