De Chinese fabrikant Xiaomi heeft in het eerste halfjaar van 2014 26,1 miljoen smartphones verkocht. Daarmee heeft het bedrijf nu al meer mobiele telefoons verkocht dan in 2013. 

Dat maakt Xiaomi woensdag bekend (vertaling). Ten opzichte van hetzelfde moment een jaar eerder is dit een toename van 271 procent. In de eerste drie maanden van dit jaar verkocht het bedrijf 11 miljoen smartphones. 

De huidige verkoopcijfers van het Chinese bedrijf zijn vergelijkbaar met grote fabrikanten als Sony en LG. Vorig jaar lagen de verkoopcijfers van Xiaomi daar met 18,7 miljoen telefoons daar nog ver onder. De concurrerende bedrijven verkochten allemaal ruim het dubbele aantal smartphones. 

Xiaomi stelde zei eerder dit jaar dat het dit jaar de verkoopcijfers wil verdubbelen naar veertig miljoen telefoons. Dat doel is inmiddels omhoog bijgesteld naar zestig miljoen. Volgend jaar wil het honderd miljoen smartphones verkopen. 

Internationaal

Xiaomi is vooralsnog vooral bekend in China, maar het bedrijf wil ook de internationale markt veroveren, met name in India, Latijns Amerika. Eind maart gaf het 3,6 miljoen yuan (ruim 417.000 euro) uit aan de nieuwe, simpelere domeinnaam Mi.com, die daarbij moet helpen.

De Chinese fabrikant verbreekt regelmatig verkooprecords. Het totaal verkochte aantal smartphones in 2013 was al een toename van 160 procent ten opzichte van het jaar daarvoor. Ook verkocht het bedrijf onlangs in 90 seconden maar liefst 100.000 telefoons.