Supermarktketen Jumbo heeft bijna 1,9 miljoen euro verloren door het faillissement van crèchegroothandel Kidscomplete vorig jaar juli. Dat blijkt uit juridische stukken, ontdekte RTL Z

Een poging om een deel van het bedrag te verhalen op de oprichters is mislukt. Jumbo-dochter Euroselect leverde de groothandel levensmiddelen.

De vordering van Euroselect van 1,899 miljoen euro is erkend door de curator, blijkt uit een vonnis in een zaak tussen het bedrijf en de oprichters van Kidscomplete. Naar verwachting wordt die schuld echter niet afbetaald, heeft de curator laten weten.

Behalve via de vordering op Euroselect wilde Jumbo 1,2 miljoen euro verhalen op het echtpaar dat Kidscomplete oprichtte. Die zouden zich persoonlijk aansprakelijk hebben gesteld. Ze vinden echter dat Jumbo misbruik heeft gemaakt van de noodsituatie.

Rechtspraak

In de rechtszaak die ze daarop aanspanden vingen ze echter vooralsnog bot. Het echtpaar stelt tegenover RTL Z dat zij het bedrag niet kunnen betalen.

In totaal bedraagt de vordering van leveranciers van Kidscomplete ruim drie miljoen euro. Uit het verslag van de curator blijkt dat ABN AMRO, als belangrijkste financier, een preferente vordering heeft op het bedrijf van ruim 1,9 miljoen euro. Met de bank moet ook nog worden afgerekend.

De bank heeft onder meer de vorderingen van Kidscomplete van 310 duizend euro verpand gekregen.