Gasten van het Amsterdamse hotel The Dylan kunnen voortaan vanuit hun hotelbed aankopen doen bij winkels in de buurt. 

De gast kan zijn bestellingen invoeren op een interactief scherm. De producten worden dan binnen een uur of een dag bij de hotelkamer bezorgd. 

Het gaat om winkels in het gebied De 9 straatjes in het centrum van Amsterdam.

Er kan onder meer besteld worden bij de lingeriewinkel van Marlies Dekkers, interieurwinkel Art Deco en kunstwinkel De Glaswerkplaats. 

Luxe reizigers

Bij het initiatief van webwinkel 9straatjesonline.com zijn ook postbedrijf PostNL, The Dylan Amsterdam en veertig winkeliers betrokken. De dienst is vooral gericht op luxe reizigers.

Valerie van der Meer, mede-oprichter van de webwinkel, noemt het nieuwe winkelconcept "een perfecte oplossing voor een specifieke behoefte". Ze verwacht dat de luxe winkeldienst naar meerdere chique hotels wordt uitgerold.

Uitbreiding

Ook consumenten die binnen de ring van Amsterdam wonen, kunnen van de snelle levering gebruikmaken. Bestellingen die voor 14.00 uur zijn gedaan, worden op dezelfde dag nog geleverd. 

Voor bestellingen binnen een uur moet de koper 19,95 euro neertellen. Voor een bezorging op dezelfde dag is een consument 14,95 euro kwijt. 

Als de lokale dienst aanslaat, bekijkt PostNL of er vergelijkbare projecten op andere plekken opgezet kunnen worden.