De Britse centrale bank houdt ook deze maand het belangrijkste rentetarief onveranderd op 0,5 procent. Dat liet de Bank of England (BoE) donderdag weten na afloop van de beleidsvergadering.

De rente in Groot-Brittannië staat daarmee al ruim 5 jaar op dat historisch lage niveau.

Economen hadden al verwacht dat de rente gelijk zou blijven. Ook houdt de BoE de omvang van zijn economische steunbeleid onveranderd op 375 miljard pond (456 miljard euro), eveneens conform de verwachting.

ING-econoom James Knightley gaf in een reactie aan dat de meeste economen in het tweede kwartaal van 2015 de eerste renteverhoging door de BoE verwachten, maar dat de kans is toegenomen dat dit mogelijk al eerder kan gebeuren door de opbeurende berichten over de Britse economie.

Versterken

Uit de notulen van de vorige beleidsvergadering van de BoE kwam naar voren dat de centrale bank de Britse economie verder ziet versterken. De Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) verhoogde vorige week haar groeiraming voor de Britse economie in heel 2014 van 2,4 naar 3,2 procent.

In het eerste kwartaal ging de economie van Groot-Brittannië met 3,1 procent vooruit op jaarbasis, de sterkste groei sinds het laatste kwartaal van 2007.