Zuivelbedrijf FrieslandCampina gaat samen met een Chinese partner kindervoeding produceren. De onderneming voert gesprekken met branchegenoot China Huishan Dairy Holdings over de oprichting van een gezamenlijke onderneming. 

Dat maakte het concern donderdag bekend.

Het is de bedoeling dat het samenwerkingsverband kindervoedingsproducten ''van hoge kwaliteit'' gaat produceren en verkopen. Daarbij levert Huishan rauwe melk aan de joint venture, afkomstig van de eigen melkveebedrijven in China.

Volgens FrieslandCampina zetten beide bedrijven hun eigen bestaande kindervoedingsactiviteiten afzonderlijk voort. ''Huishan en FrieslandCampina zijn ervan overtuigd dat de voorgenomen joint venture zal profiteren van hun productie-, verkoop- en marketingmogelijkheden'', aldus het bedrijf.

Koffiecreamers

De ondernemingen werken al samen op het gebied van de productie van koffiecreamers.

De prijzen van buitenlandse babymelkproducten in China zijn in de afgelopen jaren fors gestegen, na het schandaal rond de giftige stof melamine, die in 2008 in Chinese babymelk werd aangetroffen.

De Chinese run op babymelkpoeder van buitenlandse producenten zorgde vorig jaar regelmatig voor lege schappen in Nederland.