De Italiaanse economie kan dit jaar sterker groeien dan momenteel wordt voorspeld. 

Dat stelt de Italiaanse minister van Economische Zaken Pier Carlo Padoan in een interview met de Italiaanse krant Corriere della Sera.

De Italiaanse regering gaat er momenteel vanuit dat de op twee na grootste economie van de eurozone dit jaar met 0,8 procent groeit.

Volgens Padoan is het echter mogelijk die prognose te overtreffen. Hoeveel sterker de groei kan uitvallen is nog niet in te schatten, voegde hij daaraan toe.

De Italiaanse economie is in 4 van de afgelopen 6 jaar gekrompen, maar klom in de loop van 2013 uit de recessie. Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) voorspelde onlangs een economische groei van 0,6 procent in Italië in 2014.

Gratis krant

De Corriere della Sera wil het herstel van de economie volgende maand vieren met een speciale gratis krant, die in een oplage van 20 miljoen stuks in heel Italië zal worden bezorgd.

De krant hoopt op die manier een graantje mee te kunnen pikken van het groeiende optimisme in de Italiaanse economie.

De inkomsten van de in 1876 opgerichte Corriere staan al jaren onder druk doordat advertenties steeds minder opbrengen. Het moederbedrijf van de krant ontsnapte vorig jaar ternauwernood aan een faillissement.