Het aantal Amerikanen dat een eerste aanvraag indiende voor een werkloosheidsuitkering, is afgelopen week afgenomen tot 300.000. 

Dat meldde het ministerie van Arbeid donderdag.

Het is het laagste aantal steunaanvragen sinds mei 2007. Een week eerder klopten 332.000 Amerikanen aan bij de overheid voor een uitkering. Dat aantal is herzien van een eerder gemelde 326.000.

Uit andere cijfers van het ministerie van Arbeid blijkt donderdag dat de importprijzen in de Verenigde Staten in maart met 0,6 procent zijn gestegen ten opzichte van de voorgaande maand. 

De stijging was sterker dan verwacht. Economen voorspelden gemiddeld een toename met 0,2 procent, na een stijging met 0,9 procent in februari.

Op jaarbasis namen de importprijzen vorige maand met 0,6 procent af, waar de markt rekende op een afname met 0,9 procent. In februari was op jaarbasis nog sprake van een daling van 1,2 procent, herzien van een eerder gemelde afname met 1,1 procent.

De importprijzen namen voor de vierde maand op rij toe, aldus het ministerie. Dat kwam onder meer door hogere prijzen voor zaken als voedsel en industriële producten.