Curatoren hebben ook twee naaste medewerkers van vastgoedhandelaar Roger Lips aansprakelijk gesteld.

Om geld terug te halen hebben curatoren nu ook bij de twee medewerkers beslag gelegd, meldt het Financieel Dagblad (FD) donderdag. Tot dusver richtten de curatoren hun acties op Lips zelf.

Het betreft medewerkers Maarten Grandjean Perrenod Comtesse en Patrick Meijndert, die tot begin februari 2014 bestuurder van de stichting Administratiekantoor Castle Capital waren, de topentiteit van de Lips Group.

De twee traden in februari af nadat de curatoren hen persoonlijk aansprakelijk hadden gesteld. De dag daarna hebben de curatoren voor ruim een miljoen aan conservatoir beslag gelegd op de privéwoning van Grandjean. Over de beslagleggingen bij Meijndert zijn minder details bekend. 

De curatoren reageren met de beslagen op de "betalingsonwil" waaraan Grandjean en Meijndert zich als bestuurders van Lips-bedrijven schuldig zouden maken, zo meldt het FD.

Failliet

Roger Lips werd vorig jaar met een schuld van 100 miljoen euro persoonlijk failliet verklaard en ook met zijn Lips Capital Group gaat het niet goed. Pogingen om het concern te herfinancieren mislukten.

Lips moet eigenlijk naar de gevangenis omdat hij de curatoren in zijn persoonlijke faillissement onvoldoende medewerking verleent. Maar hij is op de vlucht en is vermoedelijk in het buitenland.