Zowel Apple als Google zouden interesse hebben in betaaldienst Square, waarmee via een mobiele telefoon aankopen kunnen worden gedaan met een creditcard.

Dat meldt Recode op basis van ingewijden. Dat Google interesse zou hebben in de dienst was, werd al eerder gemeld. Dat ook Apple een bod zou overwegen op Square is echter nieuw. Google wordt desondanks genoemd als meest waarschijnlijke koper. 

Square werd opgericht door Jack Dorsey, een van de oprichters van Twitter. Dorsey zou echter weinig zin hebben in een deal met Google, omdat hij veel waarde hecht aan design en esthetiek, en volgens ingewijden daarvan weinig in terug ziet bij de zoekgigant

Wat dat betreft zou Apple een logischere partner zijn, maar de vraag is of Apple, dat doorgaans geen extreem grote bedragen uitgeeft aan overnames, een miljardenbedrag wil uitgeven aan het op 5 miljard dollar gewaardeerde Square. Volgens ingewijden zou een bod van rond de 8 miljard voldoende zijn om Dorsey warm te maken voor een overname. 

Bovendien Google heeft met Wallet ook al een eigen dienst voor om aankopen te doen met een mobiele telefoon, hoewel Apple-topman Tim Cook begin dit jaar ook liet weten "geïntrigeerd" te zijn met mobiele betalingen.​

Square is vooralsnog niet winstgevend. Volgens eerdere berichten zou Dorsey met Square dit jaar naar de beurs willen, maar volgens anonieme bronnen zijn die plannen inmiddels uitgesteld.

Creditcardlezers

Square maakt creditcardlezers die in de koptelefooningang van een smartphone kan worden geplaatst. Vervolgens kunnen creditcardbetalingen worden geaccepteerd met een telefoon.

Het apparaatje is gratis, waarna Square 2,75 procent van alle aankoopbedragen incasseert. Daarmee zal het bedrijf dit jaar al zo'n 550 miljoen dollar omzetten. Een groot deel daarvan wordt doorgegeven aan creditcardbedrijven, waardoor voor Square zo'n 110 tot 165 miljoen dollar overblijft, stelt de krant.