Het Nederlandse condoom Wingman maakt furore in Duitsland. Het condoom dat je met één hand om kan doen, wordt momenteel gepresenteerd op de Hannover Messe, de belangrijkste industriële beurs ter wereld. 

Duitse media berichten er woensdag over. ''Holländer erfinden Einhand-Kondom'', kopt Bild, de grootste Duitse krant.

De productontwerpers van Wingman bedachten een oplossing voor het onhandige gebruik van de 'klassieke' condoom: geef het condoom vleugels waarmee je het condoom makkelijk kunt afrollen, zelfs met 1 hand in het donker, zodat je het rubber zelf niet hoeft aan te raken, aldus producent Wingman Condoms uit Delft.

De uitvinding is gedaan ''uit persoonlijke frustratie'', herhaalt de Nederlander Gerbrand Bas nog mar eens in Bild. ''Het omdoen van een condoom is niet bepaald sexy, vaak gehannes op het verkeerde moment, en het gevoel tijdens de seks is altijd minder'', zo licht Wingman Condoms toe.

''Daarom ontwikkelden wij een compleet nieuw condoom dat doet wat het moet doen, maar dan zonder dat je er iets van merkt. Hoe je het condoom moet omdoen? Je pakt de Wingman bij zijn vleugels en rolt het condoom daarmee af tot de vleugels loslaten.''