Dinsdag wordt voor de derde keer een Nederlander aan the Internet Hall of Fame toegevoegd.

Dat laat the Internet Society, de organisatie achter de lijst, weten in een persbericht.

Erik Huizer zal dinsdag met 23 anderen die belangrijk zijn geweest voor (de ontwikkeling van) het internet aan de lijst worden toegevoegd.

Huizer is momenteel chief technology officer bij Surfnet, een bedrijf dat werkt aan ict-diensten voor het hoger onderwijs en onderzoeksinstellingen. Ook is hij professor aan de universiteit van Utrecht.

In het verleden speelde hij een belangrijke rol bij the Internet Engineering Task Force, een organisatie die standaarden ontwikkelt voor het internet en zo de soepele werking ervan probeert te garanderen. Daarnaast maakte hij deel uit van the Internet Architecture Board (IAB), the Internet Research Task Force (IRTF), the Internet Society en the Public Interest Registry (.org).

In augustus 2013 werden voor het eerst twee Nederlanders aan the Internet Hall of Fame toegevoegd. Huizer valt in de categorie Global Connectors. Daarin staan mensen die "een significante bijdrage hebben geleverd aan de wereldwijde groei en het wereldwijde gebruik van het internet". 

Vijf mensen zonder wie het internet niet zou bestaan