Op 1 april trekken bedrijven traditioneel weer alle registers open om als grappigste uit de bus te komen. Dit jaar passeren zingende verf en een grootscheepse poepinzameling de revue.

Chemieconcern Akzonobel claimt een verf te hebben ontwikkeld waarmee oppervlakten veranderen in speakers.

Met LiquidSoundz hebben de wetenschappers van het concern een ‘ultrasone verf’ in handen, aldus de onderneming. De kern van de nieuwe technologie ligt in de ‘funky nanotechnologie’ die in de pigmenten gestopt is.

De verf zal verkrijgbaar zijn in de kleuren Red Zeppellin, Teal Diamond, Fleetwood Black, Run DM Sepia, Depeche Mauve and Chris de Burgundy.

Biologisch

Het bedrijf Bionext, dat zich bezighoudt met biologische landbouw, roept mensen op om hun urine en ontlasting in te leveren.

Het gebruik van menselijke uitwerpselen zou biologische telers helpen de kringloop te sluiten met hoogwaardige, biologische meststoffen. Minimaal de helft van de voeding van de deelnemers moet biologisch zijn.

Om te bekijken of mensen aan de eisen voldoen, wordt hun ontlasting eerst getest in een laboratorium. Geïnteresseerden kunnen een speciale luchtdichte bewaar- en verzendcontainer aanvragen.

Smeerpasta wordt energiedrankje

De Australische pasta van biergistextract Vegemite is nu ook verkrijgbaar in de vorm van een energiedrankje.

"Begin je dag met onze nieuwe Vegemite iDrink 2.1 energiedrank", aldus het bedrijf op zijn Facebookpagina. Vegemite is onderdeel van de Amerikaanse voedselgigant Kraft Foods.

Tic Tac Shakeless

Tic Tac komt met een nieuw schudvrij doosje voor de mintsnoepjes op de proppen. Het bedrijf kondigt de zogenoemde Tic Tac Shakeless aan via social media.

De nieuwe verpakking is gemaakt om het geluid van het doosje te elimineren, zodat “vrienden en familie niet worden verleid om een Tic Tac te vragen”, aldus de onderneming.

Airco

Luchtvaartmaatschappij Virgin America en het recent overgenomen bedrijf Nest kondigen gezamenlijk een nieuw snufje voor passagiers aan.

Iedere passagier kan tijdens de vlucht zijn eigen airconditioning naar smaak instellen. Er zijn drie opties: Cancun Afternoon, Standard Day in Los Angeles en Chicago Polar Vortex.

Drones

Brillenzaak Specsavers kondigde vorige week aan drones te gaan inzetten voor een noodbezorgdienst voor contactlenzen.

Via een speciale app met GPS-tracking kunnen lensdragers gebruikmaken van deze dienst. Met een druk op de knop levert een drone een pakketje lenzen af op de locatie waar de klant zich op dat moment bevindt.

Spaghetti

Pastafabrikant Honig kondigt een nieuw product aan: één sliert spaghetti.  Op Facebook stelt het bedrijf dat "met deze slimme pasta je bord nog sneller leeg is". 

De nieuwe spaghetti is binnenkort verkrijgbaar in de supermarkt. Honig is nog op zoek naar testers.

Pokémon

In de Google Maps-app voor Android en iOS is vandaag onder de zoekbalk een knop te vinden waarmee Pokémon gezocht kunnen worden. Als de gebruiker een Pokémon tegenkomt op de kaart kan hij hem vangen door op de Pokémon te klikken, zo wordt in een video getoond,

Er is zelfs een Pokédex te vinden met een overzicht van alle gevangen Pokémon. De 1 april-grap is in samenwerking met Nintendo gemaakt.

In Google+ kan het dinsdag voorkomen dat gebruikers bij een nieuwe foto ineens David Hasselhoff zien verschijnen. Hij wordt volgens Google automatisch aan sommige foto's toegevoegd. Het bedrijf geeft alvast een paar voorbeelden.

Nokia

Tot slot introduceert Nokia dinsdag een nieuwe versie van de ooit immens populaire Nokia 3310. De telefoon kwam uit in 2000 en de nieuwe versie draait op een aangepaste versie Windows Phone en krijgt een 41 megapixel-camera.

"Met een nostalgische knik naar 'yesteryear' wordt de Nokia 3310 uitgerust met vier games: Snake II, Paris II, Space Impact en Bantumi, een game om ringtones mee te maken", aldus het bedrijf.