De staking van de Duitse Luchtvaartmaatschappij Lufthansa, treft ook het vrachtverkeer. 23 van de 31 vluchten gaan niet door.

Dat meldt persbureau AFP maandag.

Werknemers van Lufthansa leggen woensdag tot en met vrijdag het werk neer.

Daardoor blijven 3.800 vluchten aan de grond en worden 425.000 passagiers getroffen door de acties. Slechts vijfhonderd passagiersvluchten gaan wel gewoon door meldt het bedrijf.

Ook budgetdochter Germanwings gaat staken, dat geldt niet voor de buitenlandse dochtermaatschappijen als Air Dolomiti, Swiss, Austrian en Brussels Airlines.

Schiphol

De Duitse luchtvaartmaatschappij publiceerde zelf een lijst met annuleringen. Vluchten van en naar Schiphol, de verbinding tussen Amsterdam en Frankfurt, staan daar ook op. De vakbond Vereinigung Cockpit (VC) wil met de actie betere arbeidsvoorwaarden afdwingen voor de piloten van Lufthansa.

Vorige week gingen ook al honderden vluchten niet door als gevolg van een staking van grondpersoneel op verscheidene Duitse luchthavens.

Schade

De grootste luchtvaartmaatschappij van Europa stelt naar eigen zeggen alles in het werk om alternatief vervoer te vinden voor reizigers van wie de reis wordt geannuleerd. Het bedrijf rekent op een ''tweecijferige miljoenenschade''.

Op initiatief van de Duitse vakbond Cockpit staken de vliegers van Lufthansa voor een betere cao. Lufthansa telt ongeveer 5400 piloten. Vrijwel alle piloten stemden vorige week in met de staking. 

Bekijk beelden:

Lees ook: Lufthansa annuleert duizenden vluchten