De Vlaamse minister-president Kris Peeters spreekt donderdag informeel met de bestuursvoorzitter van de Belgische tak van Albert Heijn, Corné Mulders.

Het gesprek moet twijfels over de werkwijze van Albert Heijn in België bij Peeters weg nemen. Afgelopen dinsdag klaagden Belgische boeren dat de toetreding van Albert Heijn tot de Vlaamse markt de prijzen voor hun producten ernstig gedrukt heeft.

Tijdens het gesprek wil Albert Heijn 'misverstanden ophelderen en vragen over onze manier van werken beantwoorden', zegt een woordvoerder van Albert Heijn maandag.

Peeters had eerder deze week in Belgische media gezegd contact met Albert Heijn op te willen nemen. Albert Heijn moet volgens Peeters meer openheid over zijn prijsbeleid geven.

De supermarktketen heeft Peters vervolgens benaderd voor een gesprek, zegt de woordvoerder maandag.

Goedkoper

Belgische boeren en telers balen van de opkomst van Albert Heijn op de Belgische markt doordat de prijzen van andere supermarkten daardoor zakken. AH is namelijk goedkoper dan de Belgische concurrenten.

"We hanteren Nederlandse prijzen en die liggen wat lager dan op de Belgische markt", zei Albert Heijn vorige week.

Albert Heijn is goedkoper doordat de grootgrutter langlopende afspraken heeft met telers in plaats van de producten te kopen op de groenteveiling. Albert Heijn heeft negentien filialen in België.

Die worden allemaal bevoorraad vanuit het Nederlandse distributiecentrum in Tilburg.

Lees ook: Zorgen Belgische boeren over prijsdruk Albert Heijn