Tien Peugeot-dealerbedrijven van Pouw Automotive B.V. zijn vrijdag failliet verklaard. 

Eerder deze week was al uitstel van betaling aangevraagd voor deze onderdelen van de Pouw Automotive Groep, een van de grootste autobedrijven in Nederland. Dit hebben de curatoren in het faillissement bekendgemaakt.

De Pouw Automotive Groep zelf was dinsdag al failliet verklaard. Ook over vijf regionale schadeherstelbedrijven (in Deventer, Zwolle, Zaandam, Groningen en Lisse) van Pouw Autoschade is het faillissement uitgesproken.

Curatoren Roel Jonker en Dennis Steffens van Van Diepen Van Der Kroef advocaten verwachten dat de dealers en schadebedrijven een snelle doorstart kunnen maken.

Doorstart

''Bij een doorstart blijft naar verwachting een groot deel van de werkgelegenheid behouden'', aldus de verklaring. De dealerbedrijven zitten in Amstelveen, Amsterdam, Heemstede, Hoofddorp, Leiderdorp, Lisse, Noordwijk en Velperbroek.

Bij de dealer- en schadebedrijven werken in totaal ongeveer 200 mensen. Het personeel wordt vrijdag ingelicht over de huidige stand van zaken en de gevolgen van de faillissementen voor hen.