In Duitsland vallen veel vluchten uit als gevolg van stakingen op verscheidene luchthavens. Naar verwachting zullen alleen al in Frankfurt enkele duizenden grondmedewerkers het werk neerleggen.

Luchtvaartmaatschappij Lufthansa liet woensdag weten dat vrijwel alle binnenlandse en Europese vluchten die donderdag voor 14.00 uur op de rol staan, inclusief die van een naar Schiphol, zullen komen te vervallen.

Ook veel langere reizen zijn geannuleerd. In totaal gaat het om bijna zeshonderd verbindingen.

Voor KLM vallen de gevolgen vooralsnog mee. Tot dusver heeft de luchtvaartmaatschappij besloten donderdag één retourvlucht naar Keulen te laten vervallen. "We raden reizigers in dit soort gevallen altijd aan onze website en die van de luchthaven in de gaten te houden'', zei een woordvoerder.

Cao

De luchtvaartstaking van donderdag maakt deel uit van bredere acties die de vakbond Verdi op touw heeft gezet om druk te zetten op cao-onderhandelingen in de publieke sector.

Al de hele week wordt door het hele land in etappes gestaakt bij diverse overheidsdiensten. Onder meer kinderdagverblijven, bibliotheken en zwembaden blijven dicht, treinen en bussen rijden niet en er wordt geen vuilnis opgehaald.