Er zijn 16 van de 21 vestigingen van de failliete boekwinkelketen Polare verkocht. Een overzicht van de voormalige Polare-winkels en hun lot.
 

De winkels die zijn gered:

- Almere: is overgenomen door Stumpel, een handelaar in boeken en kantoorartikelen, en gaat onder die naam verder.

- Amsterdam: maakt een doorstart onder de oude naam Scheltema. Nieuwe eigenaar is Novamedia, het bedrijf achter de Postcodeloterij, boekenclub ECI en uitgeverij Nieuw Amsterdam.

- Den Bosch: krijgt na de doorstart de vroegere naam Adr. Heinen. De zaak is in handen gekomen van vestigingsmanager André Stikkers, met hulp van mede-investeerders.

- Eindhoven: werd als eerste van de twintig Nederlandse vestigingen gekocht, door vestigingsmanager Paul van Orsouw en een ondernemer. Oude naam Van Piere keert terug op de gevel

- Groningen en Leeuwarden: gaan verder onder de vlag van boekhandel Van der Velde, eigendom van Libris. Die keten heeft overigens al vestigingen in dezelfde steden.

- Maastricht: de Polare in de Dominicanenkerk, geroemd als een van de mooiste boekhandels ter wereld, heeft eveneens een nieuwe eigenaar. Vestigingsmanager Ton Harmes heeft de winkel via crowdfunding op de been gehouden.

- Rotterdam: een groep personeelsleden heeft voldoende geld verzameld om de Rotterdamse vestiging over te nemen. De winkel gaat door onder de vroegere naam Donner en verhuist van de Lijnbaan naar het oude ABN AMRO-pand aan de Coolsingel.

- Nijmegen: winkelmanager Monique Kauffman en oud-directeur Hans Peters hebben, net als in Rotterdam, de winkel gered met een crowdfundingactie. De winkel gaat door onder de vroegere naam Dekker vd Vegt. 

- Tilburg: werd overgenomen door Marlous Mutsaers en zoon Ruud die al langere tijd in de winkel werken. Gaat door als Gianotten & Mutsaers, met een verwijzing naar de oude naam.

- Utrecht: overgenomen door Kramer & van Doorn uit Zeist. De winkel bij de Oudegracht zal verder gaan onder de oude naam Broese Boekverkopers. Directeur Erik van Doorn schat dat voor het overgrote deel van het personeel (ongeveer twintig medewerkers) de baan behouden blijft.

- Leiden: de vestiging in Leiden komt in handen van Willeke van der Meer, mede-eigenaar van boekhandel Blokker in Heemstede. Zij werkte vroeger al bij de Leidse boekwinkel, toen nog bekend onder de naam Kooyker.

- Den Haag: overgenomen door de Haagse boekondernemers Nadine en Fabian Paagman. De winkel in de Spuistraat gaat verder onder de naam Paagman en zal zeven dagen per week open zijn. 

- Apeldoorn: werd overgenomen door Nawijn & Polak. In het filiaal gaat de nieuwe eigenaar door met het verkopen van tweedehands boeken. Een deel van het personeel kan waarschijnlijk blijven in de winkel die op 10 april open zou moeten gaan.

- Enschede: verkocht aan boekhandel Broekhuis in dezelfde stad. 

- De Belgische winkels: de acht Vlaamse Polare-winkels keren terug onder hun oorspronkelijke naam De Slegte. Opgekocht door Jan Bernard de Slegte, de vroegere eigenaar.

De winkels die zijn gesloten:

- Arnhem, Breda, Haarlem en Hilversum: deze vestigingen sluiten definitief de deuren, meldt de curator.

- Zwolle: voor deze vestiging is geen koper gevonden. De inventaris en de voorraad zijn verkocht aan bedrijfsleider Theo Bloks.