Telecomaanbieders in Nederland hebben de omzet uit mobiele dienstverlening (spraak, sms en dataverkeer) in 2013 verder zien krimpen. 

De totale omzet kwam uit op 5,4 miljard euro, een daling van 6,7 procent vergeleken met 2012. Dat blijkt uit woensdag gepubliceerde cijfers van marktonderzoeker Telecompaper.

In de voorgaande twee jaren verschrompelde de omzet al met 4,5 en 3,8 procent. Telecompaper schrijft de krimp van het afgelopen jaar toe aan een dalende omzet uit spraakdiensten en een verdere afname van de inkomsten uit het sms-verkeer. In het vierde kwartaal van vorig jaar versnelde de omzetdaling, met 8,6 procent tot 1,3 miljard euro.

Volgens Telecompaper zagen de drie grote aanbieders in ons land hun inkomsten vorig jaar teruglopen. Bij KPN ging de omzet het hardst omlaag (min 7,7 procent). T-Mobile presteerde het minst slecht met een daling van 5,5 procent. Vodafone, na KPN de grootste, behaalde 6,4 procent minder omzet in 2013.
 
De onderzoekers van Telecompaper voorzien dat de totale mobiele telecommarkt dit jaar verder krimpt. Ze verwachten een daling van 4 procent naar 5,2 miljard euro.