Meer dan tweehonderd payrollers en uitzendkrachten die voor de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) werken, zijn bang dat er vanaf mei geen plaats meer voor hen is.

De werknemers en vakbond FNV Bondgenoten willen dat ze gelijk worden behandeld als de aanbesteding met payrollorganisatie CapitalP op 1 mei afloopt en de banen opnieuw worden verdeeld. Dat meldt FNV Bondgenoten maandag.

De werknemers willen dat zij dan evenveel kans maken op een baan bij de overheid als collega's die wel een ambtelijke aanstelling hebben. Dinsdag bieden ze zeshonderd handtekeningen aan van collega's die wel direct bij de RVO in dienst zijn.

De RVO gaat vanaf mei de vacatures invullen. Personeel met ambtenarenstatus heeft daarbij voorrang, schrijft FNV. "Payrollers en uitzendkrachten die dit werk al jaren doen, mogen ook solliciteren op hun eigen functies en sluiten daarbij achteraan in de rij aan", aldus de bond in een verklaring.

De RVO ontstond begin dit jaar uit een fusie tussen de Dienst Regelingen en het Agentschap NL. Een flink aantal van die tweehonderd payroll- en uitzendmedewerkers van de RVO werkte al enkele jaren voor een van die organisaties, zegt FNV.