De gemeente Amsterdam en de Amsterdam Arena gaan samenwerken om het Amsterdamse voetbalstadion te vernieuwen. De Arena moet een 'proeftuin' worden voor nieuwe, innovatieve producten.

De Amsterdamse wethouder Carolien Gehrels (Economische Zaken) en de algemeen directeur van de Arena, Henk Markerink, sluiten vrijdag een deal met daarin een aantal afspraken om de vernieuwing van het stadion een impuls te geven. 

De gemeente en het stadion gaan onder meer plannen maken om smartphones en tablets in te zetten in het stadion, om bijvoorbeeld informatie te leveren over openbaar vervoer. Ook willen de partijen nieuwe manieren bedenken om de mensenmassa's rond het stadion in goede banen te leiden. 

Daarnaast moet het voetbalstadion een proeftuin worden waar bedrijven de ruimte krijgen om hun producten te testen. Die zullen vervolgens door de Arena en haar partners worden gepromoot in andere stadions en sportgebieden.

Eerder werkten de gemeente en de Arena al samen op het gebied van duurzaamheid. Samen met een aantal groene partners wil de Arena de uitstoot van Co2 verminderen