Voormalig topman Peter Voser van oliemaatschappij Shell verdient in de laatste 3 maanden van zijn dienstverband een salaris van omgerekend ruim een half miljoen euro, en maakt bovendien nog kans op een bonus.

Hij krijgt geen vertrekpremie. Dat blijkt uit het jaarverslag over 2013 dat het Nederlands-Britse concern donderdag heeft gepubliceerd.

Voser trad op 1 januari af als bestuursvoorzitter en is inmiddels teruggekeerd naar zijn geboorteland Zwitserland. Hij blijft echter nog tot eind maart aan als adviseur van de nieuwe topman Ben van Beurden.

Zijn basissalaris is vastgesteld op ruim 2,5 miljoen Zwitserse frank (2,1 miljoen euro), waarvan hij een kwart krijgt uitbetaald. De oud-topman verdient meer dan zijn opvolger, wiens basissalaris is vastgesteld op 1,4 miljoen euro.

In 2013 bedroeg het basissalaris van Voser 1,6 miljoen euro. Zijn totale vaste beloning kwam uit op 2,6 miljoen euro, tegen 1,8 miljoen in 2012. Hij streek echter een fors lager bedrag aan bonussen op. Daardoor daalde zijn totale beloning van 18,3 naar 8,5 miljoen euro.

Ook financieel directeur Simon Henry zag de totale waarde van zijn beloningspakket ruimschoots halveren tot 4,4 miljoen euro.