Een sommelier van het Amstel Hotel in Amsterdam is vorig jaar ten onrechte ontslagen voor het inschenken van een wijntje voor zichzelf.

Hoewel de huisregels voorschrijven dat drank onder werktijd niet mag, handelde het hotel zelf ook niet goed.

De man moest daarom weer worden aangenomen, oordeelde de rechtbank in Amsterdam vorige maand. De man is inmiddels weer aan de slag, laat een woordvoerder van het hotel desgevraagd weten.

De wijnkelner van het vijfsterrenhotel werd in november op staande voet ontslagen toen hij ook zichzelf een alcoholische versnapering gunde. De man, die al meer dan dertig jaar in dienst is bij het hotel, was al eerder gewaarschuwd dat hij niet mocht drinken onder werktijd.

Hotel

Volgens de rechter deelde het hotel op de bewuste avond dat de man werd betrapt zelf drank uit aan collega's van de man. Bovendien betwist de rechtbank de verklaringen die enkele getuigen aflegden.

Het hotel moest de sommelier daarom weer aannemen of een dwangsom met een maximum van 75 duizend euro betalen. Ook moest het salaris van de sommelier dat hij sinds november had misgelopen nog worden uitbetaald.