Het Nederlandse biotechnologiebedrijf Micreos overweegt een beursgang. Dat bevestigde topman Mark Offerhaus maandag naar aanleiding van berichtgeving in De Volkskrant.

Micreos ontwikkelt producten op basis van zogenoemde fagentechnologie. Fagen zijn micro-organismen en natuurlijke vijanden van bacteries.

Het bedrijf heeft onder meer een middel op de markt tegen de salmonellabacterie en verwacht ''binnen afzienbare tijd'' een middel te hebben tegen het MRSA-bacterie. Om dat laatste middel uit te rollen is veel geld nodig.

''Een beursgang is een van de opties waar naar gekeken wordt. We hebben goede investeerders maar het gaat om veel geld als we het MRSA-middel op de markt brengen. Dan moet je denken aan 20 tot 30 miljoen euro'', zo legde Offerhaus uit.

De bestuurder acht de kans klein dat er wordt gekozen voor de Amsterdamse beurs. ''Je moet eerder denken aan de beurs in Engeland, Frankrijk of Duitsland. De Verenigde Staten, waar biotechnologie echt heel groot is, is een stap verder weg''.