De industriële productie in Duitsland is in januari met 0,8 procent gegroeid ten opzichte van een maand eerder. 

Dat maakte het Duitse ministerie van Economische Zaken vrijdag bekend. De toename is voor een belangrijk deel te danken aan sterke bouwactiviteiten, die geholpen werden door de zachte winter.

De stijging komt overeen met de verwachting van economen. Het is de derde achtereenvolgende maand dat de productie toeneemt.

In december ging het cijfer volgens definitieve gegevens met 0,1 procent omhoog, terwijl het ministerie over deze maand eerder een daling met 0,6 procent had gemeld. In november steeg de productie met 2,4 procent. Op jaarbasis lag de productie in Duitsland 5 procent hoger.

Voorbarig

Volgens ING-econoom Carsten Brzeski tonen de cijfers over de industrie aan dat de zorgen die eind vorig jaar de kop opstaken over een mogelijke hapering van de Duitse groei, voorbarig zjin geweest.

Hij wees daarbij ook op de de sterke cijfers over de winkelverkopen en fabrieksorders die eerder al naar buiten werden gebracht.

De groei van de grootste economie van de eurozone zal volgens Brzeski de komende tijd aan kracht winnen, geholpen door een nog altijd krappe arbeidsmarkt en voorraden die op het laagste niveau staan in 2,5 jaar. ''Of je nu uit het raam kijkt of economische data analyseert, het lijkt of de lente in Duitsland vroeg is begonnen'', aldus de econoom.