De Nederlandse realityshow Utopia komt binnenkort ook in Turkije op de buis. John de Mols mediabedrijf Talpa verkoopt het format van het programma aan de Turkse mediatycoon Acun Ilıcalı.  

Met zijn productiebedrijf Acun Medya gaat Ilıcalı een Turkse versie uitbrengen zijn zender TV8. Dat maakte Talpa donderdag bekend.

Na Nederland en de VS is Turkije daarmee het derde land waar het programma te zien zal zijn. In de VS werkt Talpa al samen met zender FOX aan een Amerikaanse versie van Utopia, die later dit jaar van start zal gaan.

Talpa maakte geen financiële details bekend over de deal. De Turkse mediatycoon ziet Utopia als een ,,groots sociaal experiment''. Zijn bedrijf heeft ook de Talpa-programma's The Voice en The Voice Kids in Turkije uitgezonden.

In Utopia bouwt een groep van 15 mensen op een afgesloten terrein aan een eigen micro-samenleving. De Nederlandse versie loopt al sinds 31 december.

De deelnemers worden dag en nacht gevolgd door camera's. De beelden zijn ook online te zien. Utopia wordt uitgezonden op SBS6.