Peter Oppenheimer, de financieel topman van Apple, stopt in september na achttien jaar dienst bij het bedrijf. Zijn huidig rechterhand Luca Maestri volgt hem op.

Dat meldt Apple in een persbericht.

Oppenheimer begon in 1996 bij Apple, acht jaar later werd hij als cfo verantwoordelijk voor de financiële kant van het bedrijf. Oppenheimer zit in de raad van bestuur en rapporteert direct aan ceo Tim Cook.

Oppenheimer trad deze week toe tot de raad van bestuur van investeringsbank Goldman Sachs. Zijn opvolger is Luca Maestri, nu nog 'vice president of finance' bij Apple.

In juni wordt begonnen aan de overdracht van verantwoordelijkheden van Oppenheimer naar Maestri. Maestri werkte eerder twintig jaar bij autofabrikant GM.

Verlaten

Oppenheimer is maar één van de weinige Apple-topmensen die het bedrijf verlaat sinds de dood van oprichter Jobs. Enkel voormalig hoofd van iOS Scott Forstall en voormalig hoofd retail Ron Johnson verlieten het bedrijf.

Het vertrek van Forstall zou gedwongen zijn, Johnson vertrok vrijwillig en werd kortstondig opgevolgd door John Browett. Die hield zijn functie een half jaar vol, sindsdien staat oud-Burberry-ceo Angela Ahrendts aan het hoofd van de online en offline Apple-winkels.