De activiteit in de Nederlandse industrie is deze maand verder gegroeid. Dat maakte de Nederlandse Vereniging van Inkoopmanagers (Nevi) maandag bekend.

De inkoopmanagersindex die de bedrijvigheid weerspiegelt, steeg in februari van 54,8 naar 55,2.

Daarmee stond de graadmeter voor de achtste achtereenvolgende maand hoger dan 50, de stand die de grens weergeeft tussen groei en krimp van de industrie.

De hogere groei kwam vorige maand door een stevige groei van de exportorders. De productie nam ook toe, maar minder sterk dan in de voorgaande 3 maanden. Het totaal aantal orders groeide in het matigste tempo sinds augustus.

De werkgelegenheid in de industrie groeide voor het eerst in drie maanden in bescheiden mate. ''De groei van de afgelopen maanden lijkt zich te vertalen in banen'', stelde econoom Arjan van Weele (TU Eindhoven) in een toelichting. ''Onverminderd goed nieuws voor de industrie dus'', concludeerde de hoogleraar inkoopmanagement, die verder voorspelde dat de groei van de industrie ''zeker tot de zomer'' zal aanhouden.

Hele eurozone

De industriële activiteit nam in februari in doorsnee in de hele eurozone verder toe, zo bleek maandag uit cijfers van het Britse onderzoeksbureau Markit. De Spaanse en Italiaanse industrie toonden opnieuw tekenen van herstel, terwijl de krimp in de Franse industrie minder sterk was dan eerder werd gedacht.

De inkoopmanagersindex voor de industrie van de eurolanden zakte in februari van 54 naar 53,2. Ondanks die daling wees de graadmeter voor de achtste achtereenvolgende maand op groei.