De gieterij van de failliete aluminiumsmelter Aldel in Delfzijl gaat woensdagochtend dicht. Dat heeft curator Erik Eshuis maandag gezegd.

Na het faillissement werd de gieterij als enige onderdeel nog draaiende gehouden door 60 werknemers. Dit in tegenstelling tot de smelterij, die daags na het faillissement eind december stil kwam te liggen.

Volgens Eshuis onderzoeken havenexploitant Groningen Seaports en investeringsmaatschappij Klesch & Company, de voormalig eigenaar van Aldel, nog steeds de mogelijkheid om via een kabel vanuit Duitsland goedkope stroom te halen. ''Die gesprekken gaan gewoon door.''

Aldel ging failliet nadat het bedrijf in problemen was gekomen door de hoge energiekosten. Daardoor kon het de concurrentie met buitenlandse branchegenoten niet aan.

De teloorgang van Aldel is een grote klap voor de werkgelegenheid in de Groningse regio. Om de zeshonderd ontslagen werknemers van Aldel en toeleveranciers snel weer aan werk te helpen, besloten kabinet en de lokale overheden eerder deze maand in totaal 2,5 miljoen euro beschikbaar te stellen.