De financieel directeur van vleesbedrijf VION, Kenaad Tewarie, is dinsdag opgestapt bij de onderneming. 

Dat maakte VION woensdag bekend.

De reden voor zijn vertrek is "een verschil van inzicht over het te voeren beleid'', liet een woordvoerder weten. Tewarie was nog maar sinds september vorig jaar in dienst bij VION.

Het bedrijf liet in een verklaring alleen weten dat de raad van commissarissen een opvolger gaat zoeken. 

VION verkocht vorig jaar verschillende onderdelen, in een poging zijn financiële positie te versterken. Zo werd de ingrediëntendivisie voor 1,6 miljard euro verkocht aan het Amerikaanse Darling International.

In september werd in Duitsland de productie van worsten, schnitzels en gehaktballen afgestoten. Ook zette VION een ander bedrijfsonderdeel in Wunstorf, waar diepvriesproducten worden gemaakt, in de etalage en werden Britse onderdelen verkocht.

Verlies

VION leed in 2012 een zwaar verlies van 830 miljoen euro. Dat werd vooral veroorzaakt door afboekingen op de voormalige activiteiten in het Verenigd Koninkrijk en hoge reorganisatiekosten.

Het bedrijf kwam eind vorig jaar in opspraak, nadat was gebleken dat een onderdeel van het bedrijf vorig jaar 11.000 kilo varkensvlees onterecht heeft verkocht als biologische ham. Het bedrijf gaf de fout eerder deze maand toe en beloofde daarbij dat procedures zijn aangepast om herhaling te voorkomen.